• Beste voor babies
Beste autostoeltjes - Maxi Cosi CabrioFix Autostoel

Maxi Cosi CabrioFix Autostoel

Samenvatting:

Dit Maxi Cosi Cabriofix wordt het meeste aangeraden voor een autostoeltje met gordel bevestiging. De voornaamste pluspunten zitten hem in gemak, veiligheid en comfort.

 

Voordelen

 • – Inclusief gordebeschermers en handig opbergvak
 • – Side protection system biedt optimale bescherming tegen zijwaartse botsingen
 • – Vanaf de geboorte tot 1 jaar met 2 jaar garantie
 • – Gewatterde bekleding die makkelijk te – wassen is.
 • – Te bevestigen op kinderwagens en buggy’s van Maxi-Cosi en Quinny
 • Beste voor peuters
Beste autostoeltjes - Maxi Cosi voor peuters

Maxi Cosi Priori SPS Autostoel

Samenvatting:

Wij kunnen je dit autostoeltje zeker aanraden als je op zoek bent naar de juist prijs/kwaliteit verhouding voor een peuter.

 

 

Voordelen

 • – Installatie met de 3-puntsautogordel
 • – Voorwaarts gerichte autostoel
 • – Praktisch riemhaken houden de gordel opzij, handig bij het plaatsen van je kind
 • – 4 comfortabele relaxstanden
 • – Gewatteerde bekleding is eenvoudig te verwijderen en tevens wasbaar
 • Beste voor een budget
Beste autostoeltjes - Bebies First Autostoel

Bebies first scout Autostoel

Samenvatting:

Deze autostoel is niet alleen gunstig geprijsd, maar biedt ook uitstekende kwaliteit. Daarnaast is het erg goed te gebruiken voor pasgeboren babies en gaat de autostoel mee tot 4 jaar oud.

Voordelen

 • – Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • – Afneembare en wasbare bekleding
 • – Kan zowel voorwaarts als achterwaarts gebruikt worden
 • – Handig in gebruik

De beste Autostoeltjes 2020

Bekijk hieronder de beste autostoeltjes 2020 die worden aangeraden door moeders. 

Als je met je baby de deur uit wilt dan is een goed auto stoeltje noodzakelijk voor het juiste gemak.

Het vinden van een geschikte autostoeltje is alleen niet zo’n makkelijke klus, babyholic helpt!

Wat is een kinderstoeltje voor in de auto?

Autostoeltjes voor baby’s zijn essentieel. Je kunt het ziekenhuis niet verlaten zonder dat je een kinderstoeltje bij de hand te hebben of deze in je auto geïnstalleerd te hebben. Daarom hebben wij de beste autostoeltjes van 2020 voor je op een rij gezet. Dit laat meerdere modellen zien die zowel geschikt zijn voor babies als voor oudere kinderen. 

In tegenstenstelling tot normale auto stoeltjes kunnen kinderstoeltjes voor babies gemakkelijk uit de auto worden verwijderd en kan je deze goed dragen. Sommige kunnen zelfs op je kinderwagen geklemd worden. Dit kan vooral nuttig zijn in de eerste dagen van je baby, wanneer je er alles voorover hebt om je baby niet te storen.

De veiligheid van je baby komt voorop.

Een van de belangrijkste oorzaken van kinderletsel is een auto-ongeluk.

Het goede nieuws is dat een goed autostoeltje het letsel bij je baby drastisch kan verminderen.

 

Passende autostoeltjes bieden aanzienlijk meer bescherming bij een ongeluk dan alleen veiligheidsgordels. 

Factoren die je moet overwegen voordat je een autostoeltje koopt

Lees hieronder waar je op moet letten bij het kopen van het beste autostoeltje van 2020.

Soorten autostoeltjes beschikbaar

Er zijn vandaag de dag verschillende soorten autostoeltjes op de markt, maar de beste voor je baby hangt af van zijn of haar leeftijd, gewicht en het type voertuig dat je bestuurt. 

 

Om meer te weten te komen over wat consumenten zeggen over verschillende autostoeltjes hebben we hieronder de belangrijkste dingen uitgelicht zoals het gebruiksgemak, de installatie, het comfort, de kwaliteit en nog veel meer.

Autostoeltje moet voldoen aan de kwaliteitsnormen.

Controleer of de autostoel is getest op crashen om de federale normen voor verhoogde veiligheid te halen of te overtreffen. Bekijk ook hoe het is ontworpen en de gebruikte materialen, zoals staal en energie absorberend schuim om je baby te beschermen in geval van een ongeluk.

Koop nooit een tweedehands autostoeltje

Ongeacht de korting, koop geen tweedehands autostoelen omdat je de geschiedenis van het stoeltje niet kent. Ongelukken en zelfs blootstelling aan de zon kunnen de veiligheid van een autostoel veranderen.

 

Als het stoeltje al eerder een ongeluk heeft gehad, kan het tekenen van schade vertonen en biedt het mogelijk niet de beste bescherming voor je baby. Het is ook een slecht idee om tweedehands te kopen omdat je misschien niet weet of er een terugroepactie op het product heeft plaatsgevonden. Het is beter om nieuw te kopen voor de veiligheid van je kind. 

 

Bekijk hieronder de beste autostoeltjes. 

Beste Autostoeltjes 2020

#

Product

Leeftijd

Gewicht > 10 kilo

Prijs v.a.

1

Beste autostoeltje met gordelbevestiging

0-1 jaar

€ 122,00

2

Beste draaibare autostoeltje

0-6 jaar

€ 169,00

3

Beste autostoeltje voor peuters

9 maanden
- 4 jaar

€ 169,00

4

Beste autostoeltje met IsoFix

0 - 1 jaar

€ 149,00

5

Beste autostoeltje volgens consumentenbond

6 maanden -
4 jaar

€ 385,00

6

Beste autostoeltje voor oudere kinderen

0 - 12 jaar

€ 149,99

7

Beste autostoeltje voor een gelimiteerd budget

1 - 12 jaar

€ 44,00

1. Maxi Cosi CabrioFix Autostoel – Nomad Black Beste autostoeltje met gordelbevestiging

Dit Maxi Cosi Cabriofix wordt het meeste aangeraden voor een autostoeltje met gordel bevestiging. Het is niet voor niks dat deze op nummer een staat voor de beste autostoeltjes. De voornaamste pluspunten zitten hem in gemak, veiligheid en comfort.

Doordat je geen extra dingen nodig hebt is het zo gemakkelijk te gebruiken. Daarnaast kan je hem ook bevestigen op buggy’s of kinderwagens van Maxi-Cosy. Als je deze opties niet hebt dan is het nog geen punt want dit autostoeltje weegt bijna niks, waardoor je hem makkelijk met je mee kan nemen.

Naast gemak scoort hij ook hoog op comfort, omdat de binnenkant van de stoel aangepast kan worden aan de lengte van je baby. Door de zachte stof zal je baby ook geen last hebben van scherpe randen. Doordat je baby strak tegen de gordel aanzit zal je kleine geen last hebben van hobbels.

Geschikt voor kinderen van 0-13 kg (tot circa 1 jaar)

 

Dit autostoeltje is geschikt voor babies tot ongeveer 1 jaar met een maximaal gewicht van 13 kilo. Je kan de zit- en hoofdverkleiner gebruiken voor ondersteuning van het ruggetje, het hoofdje en het nekje. Zodra deze spieren van sterk genoeg zijn kan je de verkleiner verwijderen.

Wat het ideaal maakt is dat je het makkelijk kan bevestigen zonder je baby wakker te maken. Terwijl je kindje verder slaapt kan je het ook gemakkelijk verplaatsen naar een kinderwagen van Maxi-Cosi of Quinny.

 

Het zegt genoeg dat dit autostoeltje een ongekende 5 sterren beoordeling krijgt. 

 

Gemmakelijk te bevestigen waardoor je kindje ongestoord verder kan slapen

Voordelen

 • Inclusief gordebeschermers en handig opbergvak
 • Side protection system biedt optimale bescherming tegen zijwaartse botsingen
 • Vanaf de geboorte tot 1 jaar met 2 jaar garantie
 • Gewatterde bekleding die makkelijk te wassen is.
 • Click-and-go installatie
 • Te bevestigen op kinderwagens en buggy's van Maxi-Cosi en Quinny

Nadelen

 • Weegt zo’n 13 kg
 • Past niet in de 3 way isofix van Maxi cosi

Verkrijgbaar bij:

Reviews

Ik heb deze autostoel gekregen van mijn zus die deze al voor 2 kindjes had gebruikt. Ik heb deze meer dan een jaar gebruikt voor mijn dochter en hij ziet er nog steeds als nieuw uit. Binnenkort wordt deze dan ook opnieuw gebruikt voor mijn tweede kindje.

De autostoel is handig in gebruik, en kan ook in combinatie met de meeste wandelwagens/buggy's gebruikt worden. Ik gebruik hem in de auto in combinatie met de familyfix.

Mijn dochter heeft ook langer dan een jaar in deze stoel gezeten, en was een grote baby, dus je kan deze lang gebruiken!
De bekleding is ook volledig los te maken, en wasbaar in de wasmachine. Je kan ook een bijpassende voetenzak aankopen, wat ik zeker ook een aanrader vind!

Tevreden Moeder

7 maanden geleden verlieten wij als trotse ouders van ons wondertje het ziekenhuis. Het moment dat je dan voor het eerst met z'n drietjes in de auto stapt om naar huis te gaan vergeet ik nooit meer... Hoe voorzichtig je te werk gaat en je zachtjes over alle hobbels rijdt. Hoe klein je baby'tje nog in die grote stoel is.. Hoe belangrijk is het dan om je kleintje zo veilig mogelijk van A naar B te vervoeren. Vandaag de dag ben ik nog steeds erg tevreden over het stoeltje. Hij is makkelijk te installeren, op de Bugaboo te klikken, schoon te maken en te wassen. Nu wordt ons mannetje echt te lang en gaan wij uiteraard voor de vervolgstoel Pearl. Het familyfixsysteem is ook zeer gebruiksvriendelijk en super snel te gebruiken. Wij raden hem daarom iedereen aan!

Tevreden moeder

Dit model van BiroFix is toch wel een van de meest geavanceerde baby autostoeltjes. Daarom hoort hij zeker thuis tussen de beste autostoeltjes. Hij is uitermate geschikt voor baby’s en het goede is dat hij met het kindje mee groeit. Hierdoor kan je hem nog steeds gebruiken als je kind 6 jaar oud is.

 

Het beste is om dit autostoeltje (tot 9kg) tegen de rijrichting in te plaatsen. Je kan het autostoeltje gebruiken tot een gewicht van 25 kg. Door de draairichting is communicatie in interactie met de baby makkelijker.

 

Deze stoel wordt naar achteren geplaatst voor de jongere doelgroep (0-13kg) en daarna wordt het naar voren bevestigd. Door de isofix aansluiting is het een veilige installatie voor in de auto. 

Daanaast heeft deze BiroFix autostoel een verstelbare hoofdsteun, een optimale zijwaartse bescherming en een veiligheidsgordel die je aan vijf punten kan bevastigen. 

 

Deze stoel staat bekend om de comfortabele zitting en de luxe uitstraling

 

Dit autostoeltje staat bekend als de beste draaibare autostoel. Luxe en comfort zijn gegarandeerd voor je baby.

Voordelen

 • Geschikt voor kinderen van 0 tot 6 jaar of van 0 tot 25 kg
 • 360 graden draaibaar
 • Inclusief in hoogte verstelbare hoofdsteun
 • Autostoel is verstelbaar van zit- tot ligstand
 • IsoFix connecters voor optimale veiligheid

Nadelen

 • Stoel is relatief groot
 • Minimale instructies bijgevoegd.
 • Lastiger te demonteren

Verkrijgbaar bij:

Reviews

Mooie stoel, draaien gaat simpel.
Autostoel staat zo in de auto, door de groene kleurtjes zie je aan de zijkant meteen of de autostoel goed vast is geklikt.
Lijkt als of de baby erg confortabel ligt.
De auto stoel komt wel erg naar voren waardoor hij bij wat kleinere Auto’s snel tegen de bestuurders/passagiers stoel staat.

Tevreden Moeder

Top apparaat voldoet aan de nieuwste eisen. Hoge kwaliteit materialen. Bedrijf onbekend in Nederland, maar in de rest van Europa een grote jongen. Pluspunt werkt allemaal super soepel en eenvoudig en daarbij zit er het side impact safety systeem op. Minpuntje stoeltje is vrij fors. Dus achterbank moet niet te dicht op je voor stoelen staan, anders is het krapjes

Tevreden Moeder

Wij kunnen je dit autostoeltje zeker aanraden als je op zoek bent naar de juist prijs/kwaliteit
verhouding voor een peuter.

 

Dit model van Maxi-Cosi wordt aangeraden voor iets oudere baby’s (9 maanden tot 4 jaar). Dus als je kindje nog wat jonger is dan kan je beter een van de andere opties pakken waar het met het gezichtje naar achteren licht.

 

Deze stoel biedt erg veel comfort en veiligheid. Doordat er een side protection systeem is is het beschermd tegen aanrijding van de zijden. Doordat er een 3 punts autogordel in zit kan je hem makkelijk installeren en staat het ook extra stevig.

 

Door de schokabsorberende hoofdsteun en de zijbescherming biedt dit de ooptimale veiligheid voor je kindje. 

 

Daarnaast heeft het vier zit- en slaapposities en zit je kindje altijd comfortabel. 

 

Het grote voordeel van deze stoel is dat het stoeltje in hoogte te verstellen is zodat het met je kind mee kan groeien tot een leeftijd van 4 jaar.

 

Kortom een topper dat thuis hoort tussen de beste autostoeltjes.

 

Voor als je naar een geschikt autostoeltje tegen een betaalbare prijs zoekt voor peuters dan is dit de juiste!

Voordelen

 • Installatie met de 3-puntsautogordel
 • Voorwaarts gerichte autostoel
 • Praktisch riemhaken houden de gordel opzij, handig bij het plaatsen van je kind
 • 4 comfortabele relaxstanden
 • Gewatteerde bekleding is eenvoudig te verwijderen en tevens wasbaar

Nadelen

 • Stoel is relatief groot
 • Onaantrekkelijk design
 • Onhandig in gebruik

Verkrijgbaar bij:

Reviews

Wij waren op zoek naar een betaalbare stoel voor onze zoon. Als je "betaalbaar" als eis hebt, kan je een Isofix-systeem al vrij snel afschrijven en kom je bij dit type stoelen terecht. De stoel wordt vastgemaakt met een van de gordels, dus als deze eenmaal vast zit, moet je 'm ook eigenlijk niet meer verwijderen. Dat is op zich een nadeel, maar aan de andere kant: hoe vaak plaats en verwijder je een autostoel? Het is voor ons geen reden geweest om deze stoel links te laten liggen.

Heel in het kort kan ik zeggen dat de stoel aan de verwachtingen voldoet. De stoel ziet er prima uit, de gordels zijn makkelijk aan te trekken en los te maken en ook de "slaapstand" van het stoeltje is makkelijk. Geen klachten dus.

Tevreden Moeder

Fijne en mooie stoel! Mooie kleur en kwaliteit aandoend uiterlijk (ziet er niet gammel of zo uit). De stoel is makkelijk in dr auto tezetten en vast te maken. Onze dochter zit er goed in: nu is pas goed zichtbaar hoeveel te klein de babymaxicosi was.....
Het gedoe met riempjes herken ik niet: je kunt ze vast maken aan de zijkant zodat je je kind er makkelijk in kunt zetten. Ook zijn dr riempjes makkelijk losser en weer strakker te zetten door een lipje in te drukken. kortom: een ideale stoel die ook nog in slaapstand kan!

Tevreden Moeder

 In de categorie Isofix is dit de beste optie. Deze stijlvolle autostoel van Maxi-Cosi biedt comfort, gebruiksgemak en veiligheid aan je pasgeboren baby. Het is dan ook gemaakt voor de allerkleinste. 

 

De voornaamste pluspunten zijn dat het erg comfortabel is voor jouw
kleintje en dat het erg gebruiksvriendelijk is. Je bevestigd dit autostoeltje dan ook erg gemakkelijk met de autogordel op basis van IsoFix. 

 

Daarnaast is goede bescherming voor je baby een zekerheid met dit autostoeltje.

Deze bescherming is te danken door het protection system, wat de kleine dus behoedt tegen zijwaartse botsen. 

 

Dat het stoeltje altijd goed bevestigd wordt in de auto door het Isofix systeem is ook een groot voordeel.

 

Doordat dit stoeltje bijna niks weegt kan je hem gemakkelijk mee nemen en hij past in een Maxi Cosi buggy of kinderwagen waardoor je hem helemaal niet hoeft te sjouwen.

 

 

 

Beste autostoeltje dat je kan monteren door middel van IsoFix

Voordelen

 • Geschikt voor babies tot 13 kg (1 jaar)
 • Click-and-go installatie in combinatie met een base (ISOFIX)
 • Te bevestigen op kinderwagens en buggy’s van Maxi-Cosi en Quinny
 • Het Side Protection System biedt optimale bescherming tegen zijwaartse botsingen
 • Gewatteerde bekleding is eenvoudig te verwijderen en tevens wasbaar

Nadelen

 • Drukknoppen zijn een beetje stroef
 • draagbeugel soms lastig te verstellen.

Verkrijgbaar bij:

Reviews

Wij zijn erg tevreden met de Maxi Cosi Pepple, goede kwaliteit en comfort. De binnenkant is iets breder dat is fijn want zo is het geen probleem als ons baby een winterjas aanheeft of een deken erbij, er is genoeg ruimte. Aan de achterkant is een zonnekap verstopt makkelijk eruit te halen en ook weer terug te doen. De bekleding kan in de was, maar dat hebben wij nog niet gedaan. Het is wel handig om ook de FamilyFix erbij te nemen.

Tevreden Moeder

Bij Maxi-Cosi begrijpen ze hoe spannend het is als je een baby verwacht en hoe leuk het is om samen tijd door te brengen en de wereld te verkennen. Daarom streeft Maxi-Cosi al bijna 30 jaar naar innovatie door de veiligste, meest praktische en comfortabele kinderwagens, buggy's en autostoelen op de markt te ontwerpen. Veel van de producten hebben de allerhoogste waardering en awards ontvangen van zowel onafhankelijke consumentenorganisaties en specialisten op het gebied van babyartikelen als consumenten.

Tevreden moeder

Ze zeggen wel eens dat je betaald voor kwaliteit en dat is bij dit autostoeltje niet minder waar. Hoewel hij wel aan de prijzige kant is is het niet voor niks de best getest volgens de consumentenbond.

 

De BeSaf iZi is geschikt voor de leeftijden van 6 maanden tot 4 jaar. Het is uitsluitend te gebruiken met de Modular Base. Deze moet je er helaas los bij bestellen.

 

Dit autostoeltje is uitermate geschikt voor de veiligheid van je baby en multifunctioneel. Hij is namelijk zowel voorwaarts als achterwaarts te gebruiken. Het is dan ook het veiligste om hem achterwaarts te gebruiken in de eerste levensjaren van je baby.

 

Naast de veiligheid ben je er ook zeker van dat je baby comfortabel kan reizen. Waar veel modellen tot 4 standen hebben heeft deze autostoel wel 10 verschillende standen van de rugleuning. Zo kan je het afstellen op het juiste moment en kan je kindje spelen, slapen of rustig om zich heen kijken.

 

Doordat de montage ontzettend makkelijk is biedt het ook uitkomst voor de ouders aangezien het installeren tot een minimum beperkt wordt. De autogordels zijn voorzien van magneetjes waardoor je geen last hoeft te hebben van de gordel.

Gerandeerde veiligheid met het als beste geteste autostoeltje volgens de consumentenbond

Voordelen

 • Geschikt voor kinderen van 6 maanden tot 4 jaar (tot 18 kg)
 • Verstelbare hoofdsteun en rugleuning (10 standen)
 • Kan zowel voorwaarts als achterwaarts gebruikt worden
 • Voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnormen
 • Dankzij deze iZi Modular iSize Isofix basis is installatie in de auto zeer eenvoudig

Nadelen

 • Prijzig model

Verkrijgbaar bij:

Review

Ons 2e stoeltje van BeSafe (de eerste was inmiddels te klein) is een schitterend stoeltje die je in meerdere standen kan zetten, zodat de kleine zowel kan zitten als liggen.
Is eenvoudig te installeren en voelt erg stevig en comfortabel aan.
Wij zijn zeer tevreden met dit stoeltje die ook voor de kleine zeer comfortabel is.

Tevreden Moeder

6. Xadventure – Autostoel Quickfix

Beste autostoeltjes voor oudere kinderen

Ben jij op zoek naar een autostoeltje voor de lange termijn dan is de X-Adventure Quickfix autostoel de ideale oplossing. Deze autostoel groeit met je kindje mee en is al te gebruiken vanaf te geboorte tot aan het twaalfde levensjaar.

 

Het grote voordeel van de X-Adventure Quickfix is dat het 360 graden kan draaien. Hierdoor is het heel eenvoudig om je kindje comfortabel in het autostoeltje te plaatsen. Dit maakt het gemakkelijk voor jou als je kindje.

 

Qua gewicht kan het tot 36 kg aan. Tot aan de de 13 kg wordt aangeraden om de stoel tegen de rijrichting in te plaatsen. Daarna kan je hem normaal plaatsen. Door het isofix systeem is de autostoel gemakkelijk te plaatsen.

 

Voor een optimaal comfort is de autostoel in vier verschillende posities te verstellen. Hierdoor kan je kindje zowel zittend als liggend vervoerd worden. Een extra plus is dat het een verstelbare hoofdsteun heeft.

Beste autostoel voor langdurig gebruikt. Daardoor is het een optimale investering!

Voordelen

 • Groep 0+/1/2/3 autostoel (0-36 kg, 0 tot ongeveer 12 jaar)
 • 4 verschillende zit- en ligposities
 • Kan zowel voorwaarts als achterwaarts gebruikt worden
 • Zitting kan draaien voor eenvoudig in- en uitstappen
 • 5-punts veiligheidsgordel

Nadelen

 • Het tuigje is soms lastig te sluiten
 • Onghandig in gebruik

Verkrijgbaar bij:

Reviews

En degelijk artikel en waar voor zijn geld. Je hebt mss betere stoelen maar die zijn veel duurder en als je maar af en toe een autostoel nodig hebt dan is deze super, alle accessoires die je kan nodig hebben worden bijgeleverd TOP.
Vooral het draaigedeelte is mooi meegenomen.
Kleinkinderen blij grootouders blij.

Tevreden Moeder

Zowel mn dochtertje als ik zijn superblij met deze stoel. Hij zit erg fijn en oogt ook erg luxe. Superfijn dat ie kan draaien en draait ook erg soepel. De ligstand ligt heerlijk. Ze doet er heel graag dutjes in. Ik heb de stoel zowel achterin aan de isofix als voorin naast mij in de gordel. Heel gemakkelijk in gebruik. Ik ben zeer tevreden en raad hem zeker aan.

Tevreden Moeder

7. Bebies First Autostoel 

Beste autostoeltjes voor gelimiteerd budget

Deze autostoel is niet alleen gunstig geprijsd, maar biedt ook uitstekende kwaliteit. Daarnaast is het erg goed te gebruiken voor pasgeboren babies en gaat de autostoel mee tot 4 jaar oud.

 

Door het zachte hoofdkussentje die verstelbaar is in drie verschillende standen biedt het autostoeltje een hoog zit en slaapcomfort en is het uitermate geschikt voor babies.

 

Met de verstelbare schouderriemen kan het goed met je kindje meegroeien.

 

Naast comfort is het ook praktisch, want door de zijsteunen van het hoofd biedt het optimale bescherming. Ook is het makkelijk te bevestigen op de achterbank door middel van een 3-punts autogordel. De veiligheid wordt gegarandeerd door een vijf punts gordel.

Beste autostoeltje voor een gelimiteerd budget!

Voordelen

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Afneembare en wasbare bekleding
 • Kan zowel voorwaarts als achterwaarts gebruikt worden
 • Handig in gebruik

Nadelen

 • Niet ieder kind vindt het stoeltje comfortabel

Verkrijgbaar bij:

Redenen waarom je een babyautostoeltje wilt hebben

Een baby-autostoeltje is een goede optie als je:

 • Je geen auto hebt en vaak met je baby in een auto rijdt die niet van jou is. De meeste baby stoeltjes kunnen gemakkelijker geïnstalleerd worden dan een normaal autostoeltje.
 • De hoofdstoel van je kinderwagen heeft een minimum gewicht of leeftijd nodig. Sommige kinderwagens zijn niet geschikt voor pasgeborenen.
 • Je bent van plan om je kind regelmatig van de auto naar de kinderwagen te vervoeren. Veel babyautostoeltjes kunnen aan kinderwagens bevestigd worden, zodat je van auto naar kinderwagen kunt gaan zonder je baby los te maken.

Het kiezen van het beste baby-autostoel voor jou

Alle autostoelen die in Nederland worden verkocht, moeten voldoen aan de veiligheidsnormen van de overheid. Maar dat betekent niet dat alle baby-autostoeltjes hetzelfde zijn. Een paar factoren om in overweging te nemen bij het winkelen voor een baby-autozitje:

 • Kan het gemakkelijk worden geïnstalleerd? Sommige babyautostoeltjes hebben extra veiligheidscontroles die je helpen te controleren of de stoel goed geïnstalleerd is.
 • Is het gemakkelijk schoon te maken? Baby’s kunnen er af en toe een puinhoop van maken en daarom is het goed om een stoeltje te hebben dat gemakkelijk schoon gemaakt kan worden. Ideaal zou zijn als je hoes eraf kan halen en deze in de wasmachine kan stoppen.
 • Welke kinderwagens zijn compatibel met mijn autostoel? Niet elke kinderwagen kan aan elk autostoeltje worden bevestigd. Neem contact op met beide fabrikanten voordat je een stoeltje of kinderwagen aanschaft.  
 • Wat zijn de gewichtslimieten? Je wilt Je baby zo lang mogelijk achterwaarts gericht houden en je wilt ook de meeste tijd uit je investering halen.

Er zijn tonnen modellen om uit te kiezen. Hier vindt je onze keuze voor de beste autostoeltjes