Beste Babyfoons van 2020 – Inclusief video monitor

De beste babyfoons met video functie
Leesduur: 7 minuten

De beste babyfoons zijn lastig om te vinden door het grote aanbod. Bedtijd en slaapmomenten van de baby zijn goede mogelijkheden voor ouders om te ontspannen of hun takenlijst af te werken. Echter kan het zenuwslopend zijn om je baby met rust te laten in een aparte kamer. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met de beste babyfoons met video functie.

Het opzetten van een babyfoon in de buurt van het wiegje of bedje van je baby is een geweldige manier om je op je gemak te voelen terwijl je baby aan het slapen is.

Soorten babyfoons met video functie

Er zijn verschillende soorten videobabyfoons op de markt, en de juiste voor jou en je kleintje zal afhangen van je levensstijl, budget en andere zaken.

Smartphone monitoren

Smartphone monitoren sturen video- en audiobeelden van je kleintje naar een app op je smartphone. Op deze manier kan je je baby gemakkelijk bekijken waar je ook bent. Of dat nu in een andere kamer of in een continent is. Deze monitoren zijn geweldig voor ouders die een oogje in het zeil willen houden op hun kleintje, zelfs als ze onderweg zijn.

Handmonitoren

Handmonitoren zijn waarschijnlijk wat je in je opkomt als je aan een traditionele babyfoon denkt. Je plaatst een camera in de buurt van het wiegje van de baby of in de kinderkamer. Vervolgens kun je haar in de gaten houden vanaf een handapparaat dat je mee kunt nemen naar een andere kamer. Deze monitoren zijn vooral goed voor een babysitter. Doordat je er een extern scherm is hoef je geen app te downloaden.

Monitoren die de vitale functies meten

Deze high-tech baby monitoren meten de vitale functies van baby’s zoals ademhaling, hartslag en zuurstofgehalte. Deze resultaten worden meestal naar een speciale app op je telefoon gestuurd. Dit is perfect voor ouders die de baby zo dicht mogelijk bij zich in de buurt willen houden en alles willen controleren.

Het kiezen van de beste babyfoon met video functies

Alle babyfoons met video functie zijn uitgerust met verschillende tools. De meeste monitoren zullen waarschijnlijk niet alle functies aankruisen, maar hier zijn een paar functies waar je misschien op wilt letten:

 • Audio in beide richtingen
 • Een veilige verbinding (of dat nu via WiFi of via een extern signaal is)
 • Hoge-resolutie camera
 • Hoge-resolutie beeldscherm (bij aankoop van een handapparaat)
 • Optie om meer camera’s toe te voegen
 • Nachtzicht
 • Waarschuwingen wanneer de baby wakker wordt of lawaai maakt
 • Eenvoudige installatiemogelijkheden (zoals een clip of eenvoudige muurbevestiging)
 • Temperatuurweergave
 • Vooraf geïnstalleerde slaapliedjes of andere geluiden.
 • Sommige ouders genieten ook van geavanceerde functies zoals slaapinzichten die worden geleverd met een smartphone of een vitale monitor.

Klaar om te winkelen? De volgende opties kunnen je helpen beslissen wat de beste videobabyfoon voor jouw gezin is. Wij hebben de beste babyfoons voor je op een rijtje gezet.

Over het algemeen de beste babyfoon

Deze babyfoon komt over het algemeen het beste uit de test qua prijs/kwaliteit verhouding.

Luvion Grand Elite 3 Connect

Beste Babyfoons - Luvion Grand elite 3
249 euro

Het allernieuwste model babyfoon is de Luvion Grand Elite 3 Connect. We kunnen wel stellen dat dit de meest complete babyfoon is van dit moment. Het komt ook samen met een smartphone app waarbij je kindje overal te volgen is. Dit is de absolute topper in de lijst met de beste babyfoons.

Deze babyfoon onderscheidt zich van andere babyfoons die een applicatie hebben, omdat je overal bereik hebt. De meegeleverde gadget beschikt namelijk over een storingsvrije digitale verbinding. Deze verbinding gaat tot 50 meter.

Alle mogelijke functies zijn beschikbaar bij deze babyfoon. Denk hierbij aan een temperatuurmeter, slaapliedjes en terugspreekfunctie.

Onderscheidende punten

 • Haarscherpe beeldkwaliteit
 • Op afstand draaibare camera
 • Terugspreekfunctie
 • Leuke slaapliedjes zitten er standaard op
 • Meerdere mensen kunnen tegelijk met de smartphone meekijken (4 personen)
 • De applicatie is standaard te downloaden voor alle telefoons

Wat andere ouders zeggen

We hebben de Grand Elite 3 nu sinds een maand of 3 in gebruik en eigenlijk alleen maar een goede ervaring mee. Deze gekozen vanwege de Wifi functie, welke erg handig werkt icm de app. 

De camera geeft een duidelijk scherp beeld. De nacht visie werkt zeer goed en ook het geluid van de camera is bijzonder goed. Het scherm is zeer gebruiksvriendelijk en is na een beetje spelen goed te begrijpen waar alle settings te vinden zijn.

Makkelijk zijn de extra’s zoals de muziekjes. Erg handig om ons kind in slaap te sussen. Ook de temperatuur functie is handig is het handig zodat je exact weet hoe warm het is op de kamer en de zoomfunctie wordt regelmatig gebruikt om even zeker te weten of de oogjes gesloten zijn 😉

Al met al zijn wij zeer tevreden met onze aankoop en kunnen wij deze babyfoon niet meer wegdenken uit onze babykamer.

Bol.com Review
Luvion Grand Elite 3

Meest aanpasbare video babyfoon

Deze babyfoon raden wij aan als de meest flexibele babyfoon

Alecto DVM-200 Babyfoon

Alecto DVM-200 babyfoon
169 euro

Deze Alecto DVM-200 is een betrouwbare Babyfoon met video functie. Dat deze video camera op afstand te draaien is wordt gezien als een groot voordeel. Daarnaast wordt het geleverd met een groot scherm van 4,3 inch.

De babyfoon is wellicht aan de prijzige kant, maar het heeft dan ook vele functies. De terugspreekfunctie, slaapliedjes en thermometer worden niet gezien als overbodige luxe. Een groot voordeel is dat je het kan aanpassen en kan uitbreiden tot 4 camera’s. Dit is dus ideaal als je meerdere kinderen hebt of verwacht. Deze camera’s zijn allemaal tegelijk te bewonderen op een scherm.

Onderscheidende punten

 • Een extra groot beeldscherm
 • De camera is op afstand te bedienen
 • Uitbreidbaar tot 4 camera’s
 • Slaapliedjes zijn beschickbaar
 • Terugspreek functie
 • Geluids- en temperatuurmeldingen 

Wat andere ouders zeggen

Voor mijn kleinschalige kinderopvang heb ik nu deze beeldbabyfoon. De camera staat gericht op twee stapelbedjes. Wat een uitkomst, door de mogelijkheid om de camera op afstand te laten bewegen kan ik alle vier de kinderen in beeld krijgen.

Het is nu mogelijk om direct te reageren zodra een van de kinderen “leuk” loopt te spelen terwijl anderen willen slapen of direct te kunnen reageren zodra een van de kinderen wakker wordt en het gelijk uit bed kan halen zodat de anderen kinderen door kunnen slapen.

Het geeft een helder scherp beeld, Tijdens het gebruik heb ik hem wel altijd onder spanning staan. Graag had ik een mooie foto erbij geplakt, maar aangezien ik met andermans kinderen werk is dat niet mogelijk in verband met de wet op de privacy.

Bol.com Review
Review Alecta DVM-200

Beste budget babyfoon met video

Deze babyfoon raden we aan als je op zoek bent naar een goedkopere variant.

Luvion Easy – Babyfoon met camera

Beste Babyfoons - Luvion Easy
49,90 euro

Deze Luvion easy is het broertje van onze favoriet Luvion Grand Connect. Dat maakt de kwaliteit niet minder. Deze is een van de favoriete babyfoons by ouders, omdat de prijs kwaliteit verhouding zo goed is.

Alle basisfunctionaliteiten zitten erop. Het beschikt over een goede beeldkwaliteit en een prima geluid. Doordat het niet is uitgerust met alle snufjes betekent het ook dat de batterij een stuk langer meegaat. Deze babyfoon is niet te gebruiken met een smartphone applicatie.

Onderscheidende punten

 • Er is een 100% veilig en storingsvrije connectie door een gecodeerd signaal.
 • Het heeft een bereik tot 250 meter
 • De batterij is heroplaadbaar
 • De camera is in iedere richting te draaien
 • Eenvoudig en snel te installeren

Wat andere ouders zeggen

Deze babyfoon is echt zeer handig en prettig. Als je kindje beweegt gaat het scherm aan, erg prettig om te zien wat er gebeurt. Wel moet je er rekening mee houden dat de camera continue aan de stekker moet, de ontvanger kan je gewoon opladen en mee rond lopen.

Bol.com Review

Wij zijn erg tevreden over de aankoop van dit product. Het beeld dat wordt getoond is scherp en het geluid is goed verstaanbaar. Door het beeld kun je goed in de gaten houden wat je kindje allemaal aan het doen is, dit geeft een veilig gevoel.

Bol.com Review
Informatie Luvion Easy

Beste baby monitor voor maximale beveiliging

Dit product raden we aan als je de rest van het huis ook in de gaten wilt houden.

Google Nest Cam Indoor beveiligingscamera

189,00 euro

Als je naast je baby ook het hele huis in de gaten wilt houden dan is deze Nest Cam de juiste keuze.

Een eindeloos aantal camera’s kunnen hierbij aan elkaar gekoppeld worden wanneer je er in elke kamer van je huis een wilt. Je kan het natuurlijk ook bij een camera in de kinderkamer houden.

Alle beelden komen samen in een applicatie op je smartphone. Nest draait op WiFi met verschillende niveaus van beveiliging waardoor de beelden van je baby veilig blijven.

Deze camera wordt ook geleverd met een temperatuurbewaking, tweeweg audio, cloudopslag en een 1080-pixel-HD camera. Daarnaast kan je een abonnement nemen op Nest Aware. Hier krijg je slimmere waarschuwingen en heb je ook video geschiedenis.

Onderscheidende punten

 • Ook in het donker te gebruiken (zonder licht)
 • Je beelden zijn altijd beveiligd
 • Snel en simpel in te stellen
 • Mogelijkheid om oneindig veel camera’s aan te sluiten
 • Geavanceerde bewegingsdetectie

Wat andere ouders zeggen

Zeer tevreden over de camera. Kwaliteit van het beeld is erg goed. Nadeel is dat een (kostbaar) abonnement nodig is om maximaal gebruik te maken van de mogelijkheden.

Bol.com Review

– Makkelijk te installeren
– Meerdere mensen kunnen er gebruik van maken
– Scherp beeld door bolle lens

Bol.com Review

Beste babyfoons – het beste design

Voor een babyfoon met goede kwaliteit en die er ook nog eens leuk uitziet raden we deze aan.

Arlo Babyfoon – Indoor IP Camera

Arlo babyfoon - Indoor IP camera
240,00 euro

Als je op zoek bent naar een babyfoon die niet alleen een goede kwaliteit heeft maar er ook nog eens schattig uitziet dan raden we je deze Arlo Babyfoon zeker aan. Deze kan dan ook niet ontbreken in de lijst met beste babyfoons.

Deze Arlo babyfoon is aan te sluiten op de smartphone. Hoewel de babyfoon aan de prijzige kant heeft biedt het ook een goede kwaliteit. Het beeldkwaliteit en geluid zijn onderscheidend en door de infrarood camera is de baby ook in het donker haarscherp te zien.

Extra opties zoals een nachtlampje, oplaadbatterij, slaapliedjes, thermometer en opname mogelijkheden worden erg positief ontvangen.

Onderscheidende punten

 • Geavanceerd nachtzicht
 • Slimme muziekspeler
 • Luchtsensoren
 • Slimme bewegingsdetectie
 • Gratis Cloud opslag

Wat andere ouders zeggen

We hebben de babyfoon met camera nu ongeveer 3 maanden in huis. Wij vinden het een ideale camera met een zeer scherp beeld (ook als het donker is!) en duidelijk geluid. Het installeren ervan ging zeer eenvoudig (applicatie op zowel telefoon als tablet geïnstalleerd). 
Nog geen ervaring met stilstaand beeld of slechte verbinding zowel op wifi als 4G, en het is ook nog eens een leuk design met oortjes!

Wat vooral handig is dat je deze ‘baby-phone’ later ook prima kunt gebruiken voor ander doeleinde (huis bewaken) bijvoorbeeld, de oortjes kan je er eenvoudig vanaf halen en het ‘voetje’ ook!

Bol.com Review
Review (Engels) Arlo babyfoon

Deze producten raden moeders ook aan