De Beste Zwangerschapstesten van 2020

De beste zwangerschapstesten
Leesduur: 4 minuten


Het testen van een zwangerschap kan een hoopvolle, angstige of spannende tijd zijn. Dit is niet alleen als je actief zwanger probeert te worden, maar ook als je zwangerschap wilt testen als je en menstruatie gemist hebt. Daarom willen we de beste zwangerschapstesten voor jou op een rijtje zetten. Zodat jij zo snel mogelijk duidelijkheid hebt.

Zwangerschapstesten die je thuis kunt doen

Testen die je zelf kan doen werken allemaal op dezelfde manier, namelijk door het meten van de hoeveelheid zwangerschapshormonen (hCG) in je urine. Om een zwangerschapstest te doen plas je direct op de test of plas je in een beker waarna je de test erin doet. Daarna hoef je alleen maar te wachten op het resultaat.

Bij alle verschillende zwangerschapstesten is het belangrijk om de instructies precies te volgen om er zeker van te zijn dat je de meest nauwkeurige uitslag krijgt.

Hoewel zwangerschapstesten op dezelfde manier werken, kunnen de kenmerken ervan verschillen. Er zijn een paar belangrijke soort zwangerschapstesten die je zou kunnen overwegen:

 • Vroegtijdige zwangerschapstesten: Deze testen zijn gevoeliger en kunnen een lager niveau van zwangerschapshormonen meten. Dat betekent dat ze je misschien al kunnen vertellen of je zwanger bent tot vijf dagen na je gemiste menstruatie.
 • Niet-digitale zwangerschapstesten (manuele test): Deze testen laten je resultaten zien in de vorm van blauwe of roze lijnen. Hoewel zij goedkoper zijn om aan te schaffen kunnen ze af en toe verwarrend en moeilijk af te lezen zijn. Als het niet duidelijk is, wacht dan een dag of twee om de test opnieuw te doen.
 • Digitale zwangerschapstesten: Digitale testen zijn over het algemeen het makkelijkste om af te lezen, omdat de resultaten duidelijk in woorden worden weergegeven. Hierdoor is er weinig voor fouten. Het nadeel is echter dat deze testen meestal duurder zijn.
 • Stokje vs. Stroken: Sommige testen worden verpakt als een stokje waarop je direct moet plassen, waardoor je de moeite bespaart om eerst in een kopje te plassen en de test vervolgens schoon te maken. Stroken daarentegen moeten wel vaak ondergedompeld worden.

Wat is de beste zwangerschapstest voor u?

Voordat je een test aanschaft is het goed om rekening te houden met de volgende punten:

 • Hoe gevoelig is de zwangerschapstest? Sommige testen beweren dat ze lagere niveaus van hCG kunnen detecteren en je daardoor in een eerder stadium kunnen vertellen of je zwanger bent.
 • Hoe gemakkelijk is de zwangerschapstest te gebruiken en af te lezen? Digitale testen die de resultaten in woorden weergeven zijn over het algemeen gebruiksvriendelijker dan testen met één of twee regels.
 • Hoeveel kost de zwangerschapstest? De testen die je thuis kunt gebruiken kunnen variëren van 5 tot 25 euro. Je zal waarschijnlijk meer betalen voor een digitale test of een test die beweert gevoeliger te zijn.
 • Wat is de vervaldatum? Controleer altijd of de vervaldatum nog niet bereikt is voordat je een test doet. Anders kan het zijn dat je resultaten niet nauwkeurig zijn.

Hier zijn onze keuzes voor de beste zwangerschapstesten thuis, inclusief digitale tests en vroegtijdige testen.

Beste zwangerschapstest

Onze absolute favoriet is de volgende test:

Clearblue Vroege Detectie Zwangerschapstest (8,79 euro)

Beste zwangerschapstest

Waarom wij deze aanraden

 • Tot 6 dagen voor gemiste menstruatie
 • Nauwkeurig
 • Handig in gebruik

Deze test zal met name goed bevallen voor iedereen die meerdere testen heeft gedaan omdat de uitslag niet duidelijk was. Niet alleen biedt deze Clearblue test een knipperende aftelfunctie om je ervan te verzekeren dat het werkt, maar wanneer de uitslag zichtbaar wordt zie je een duidelijke ‘Zwanger’ of ‘Niet Zwanger’ weergegeven.

De test beweert voor 51% nauwkeurig te zijn bij 4 dagen voor de verwachte menstruatie en 82% vanaf 3 dagen voor de verwachte menstruatie. Het beste kan je de test dus net voor je verwachte menstruatie afnemen om te voorkomen dat je meerdere testen moet doen. Een dag voor de verwachte menstruatie is het namelijk 99% nauwkeurig.

Het resultaat van deze test is vervolgens zes maanden lang te zien.

Beste vroegtijdige zwangerschapstest

De vroegtijdige zwangerschapstest die wij aanraden.

First Response Zwangerschapstest

First response zwangerschapstest

Waarom wij deze aanraden

Met resultaten die beweren betrouwbaar te zijn op de dag dat je je menstruatie mist (99%), is deze test gemaakt voor iedereen die een hekel heeft aan wachten. Zelfs vijf dagen voor de verwachte menstruatie waren de resultaten nog steeds 76% nauwkeurig.

Bij deze test moet je op de strip plassen en controleer of er een roze lijn is verschenen. Deze test heeft ook een handvat, waardoor je dus niet over je handen heen plast. Extra bonus punten.

Beste goedkope zwangerschapstest

De goedkope zwangerschapstest die wij aanraden

Sensitest dipstick zwangerschapstest (9,99 euro voor 6 stuks)

Sensitest Zwangerschapstest

Als je het type bent dat graag test en het niet erg vind om nogmaals te testen de volgende dag dan is deze goedkope test iets voor jou. Voor minder dan 1,50 per test heb je dezelfde 99% nauwkeurigheid op de dag van de menstruatie.

Wat je helaas niet krijgt is een stokje of supersnelle resultaten. Je dompelt het namelijk in de urine en vervolgens moet je eventjes wachten. Als er een tweede lijn verschijnt dan ben je zwanger.

Zwanger?

Ben je zwanger? Gefeliciteerd. Dan kun je je gaan voorbereiden op de kleine. Om te zorgen dat jij niks mist hebben we een uitzetlijst samengesteld.

Bekijk de complete uitzetlijst hier

Bekijk ook de volgende producten