De beste zwangerschapskussens in 2020 – slaap comfortabel

De beste zwangerschapskussens
Leesduur: 5 minuten


Je hebt veel rust nodig als je zwanger bent, maar juist op het moment dat je de meeste behoefte hebt aan rust dan kan het lastig zijn om deze te vinden. Dit is vooral in het tweede en derde trimester, wanneer de perfecte slaappositie een grotere uitdagen wordt. Het kan een groot verschil maken als je het juiste kussen hebt. Daarom hebben wij de beste zwangerschapskussens voor je op een rijtje gezet.


Waarom je een zwangerschapskussen nodig hebt tijdens de zwangerschap

Je groeiende buik betekenen twee dingen tijdens je slaap.

  • Er zijn beperkte mogelijkheden voor een goede slaappositie.
  • Veel druk ontstaat er op je buik.

Helaas voor mensen die graag op hun rug en buik slapen is zijdelings slapen het beste tijdens de zwangerschap. Op een andere manier slapen wordt afgeraden, omdat je dan een belangrijke ader kan samendrukken die bloed naar je baby brengt.

Dat betekent dat zijdelings slapen de enige optie is als je verder in de zwangerschap bent. Echter zal je groeiende buik ook de druk op je heupen en rug verhopen. Dit is waar een zwangerschapskussen van pas kan komen. Deze kussens bieden ondersteuning op verschillende plekken van je liggen; sommige op je rug, andere op je knieën, andere op je buik en sommige bieden op alles ondersteuning.

Het gebruik van een kussen kan je comfortabeler maken als je naar bed gaat en kan de pijn in de ochtend voorkomen.

Waar je op moet letten bij het kopen van een zwangerschapskussen

Dit zal afhangen van je voorkeur, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een zwangerschapskussen.

  • Grootte: Zwangerschapskussen kunnen variëren van een grootte die niet veel groter is dan een normaal kussen tot een groot kussen dat jou compleet ondersteund. Hoeveel je ruimte je wilt opgeven in je bed is aan jou (en je partner) om te beslissen, maar het is goed hierover na te denken als je een kussen koopt.
  • Vorm: Sommige kussens buigen zich onder je hoofd tot aan je knieën, terwijl andere kussens parallel aan je lichaam lopen. Afhankelijk van waar je de meeste last hebt, kan de ene optie zinvoller zijn dan de ander. Een andere factor om te overwegen: Als je vaak de kant waar je ‘s nachts aan slaapt verwisselt (en van plan bent om dat te blijven doen, zelfs als je hobbel het moeilijk maakt), kun je kiezen voor een U-vormig kussen dat je niet elke keer hoeft bij te stellen als je beweegt.
  • Materiaal: Als je het snel warm krijgt dan kun je misschien beter de voorkeur geven aan een katoenen hoes in plaats van polyester.

Hieronder vind je de beste zwangerschapskussens om je op weg te helpen.

De beste zwangerschapskussens

Dit kussen is door ons gekozen als beste kussen

Nagui positioneringskussen Zwangerschapskussen

Beste zwangerschapskussen
  • Afneembare hoes
  • Gevuld met Polyester
  • Optimale steun

Dit kussen geeft aanstaande moeders ondersteuning waar ze het het meest nodig hebben. In de vorm van de letter C heeft het een gebogen top waar je je hoofd op kan rusten. Daarnaast heeft het een extra lang middengedeelte om je rug of buik te ondersteunen en wordt de heupdruk verlicht.

Het kussen is opgevuld met polyester vezel. Daarom vervormt het kussen niet snel en biedt het de goede ondersteuning.

Ook na de bevalling komt dit kussen nog van pas. Sommige mama’s geven aan het te gebruiken toen ze herstellende waren van de bevalling, terwijl anderen enthousiast zijn over het vermogen om dubbele taken te doen met oudere baby’s door hen te ondersteuning bij de voeding. Het is niet verassend dus dat dit kussen bij de beste zwangerschapskussens hoort.

Wat klanten zeggen

Hij is lekker groot waardoor hij zowel op de bank als in bed erg lekker ligt! Je kunt er veel posities mee aannemen en is vooral heel fijn als je altijd op je buik slaapt normaal.

Review Bol.com

Beste U-vormig kussen

Dit u-vormige kussen raden wij aan

Litollo zwangerschapskussen

Litollo Zwangerschapskussen

Eenvoudig maar comfortabel, dit U-vormige lichaamskussen is voor veel vrouwen een onmisbaar zwangerschapsproduct. Het U-vormige kussen kon daardoor dus ook niet ontbreken bij de beste zwangerschapskussens. In tegenstelling tot de C-vormige of rechte lichaamskussens, creëert dit kussen een klein nestje voor je om in te slapen. Dit is perfect als je natuurlijke neiging is om midden in de nacht op je rug te rollen.

Aanstaande moeders waarderen het dat ze van kant kunnen wisselen zonder ook het kussen volledig te verplaatsen. Net als bij een aantal van de kussens op deze lijst, wordt dit kraamkussen geleverd met een afneembare hoes die samen met de rest van je beddengoed in de was kan worden gegooid.

Wat klanten zeggen

Mijn vrouw is heel tevreden met het Litollo kussen 🙂 Ze is niet zwanger, maar gebruikt het kussen voornamelijk voor haar rugklachten ter ondersteuning. Een kennis had me over dit kussen getipt en ben er zeer te spreken over. Ze gebruikt het nu al zeker 3 weken en zou echt niet meer zonder kunnen!

Bol.com review

Beste rechte kussen

Dit rechte kussen raden wij aan

Taupe zwangerschapskussen

Recht zwangerschapskussen

Dit kussen is door de lengte van 145 cm voor iedereen geschikt. Hierdoor ondersteund het ook het gehele lichaam. Het functioneert niet alleen ideaal als steun in bed maar ook als je op de bank zit.

Tijdens het slapen biedt veel comfort als je je been eromheen slaat. Dit kussen kan zich helemaal aanpassen aan de vorm van het lichaam, waardoor de juiste positie snel gevonden is. Door de vele positieve reviews hoort het bij de beste zwangerschapskussens.

Wat klanten zeggen

Zeer makkelijk kussen om mee te slapen. Zorgt voor het vinden van een goede houding. Ideaal voor mensen met rugproblemen. Is wel groot, maar daardoor ook goed. Wel iets om me rekening te houden indien je een klein bed hebt.

Bol.com review

Beste kleine zwangerschapskussen

Dit kleine kussen raden wij aan

Babyjem Kussen

Toekomstige mama’s houden van dit kussen voor extra steun van hun buik. Het kussen is schuin en in de vorm van een stukje kaas en kan daardoor onder je buik of rug geplaatst worden. Sommige moeders gebruiken het naast het slapen ook voor tv kijken of als ze op reis gaan.

Een bijkomend voordeel van dit kleinere kussen is dat het ontzettend scheelt in de prijs. Voor een lager budget is dit een uitstekend alternatief.

Wat klanten zeggen

Super ik had een zware zwangerschapsbuik en zo’n borstvoedingskussen kon geen verlichting bieden tijdens het slapen dit kussen wel en nu na mijn zwangerschap gebruik ik het voor onder de matras van men kindje te leggen zodat zijn bedje een beetje helt beter voor de reflux ! Superproduct wou dat ik dit product eerder had ondekt !

Bol.com review

 

Lang genoeg zwanger geweest? Leest hier hoe je de bevalling kan opwekken.

Bekijk andere producten die wij aanraden